Нашите съвети

5 факта за декинга от иглолистна дървесина

Едно нещо е сигурно, декинга е добре дошло допълнение към всеки дом с градина в България.
Като цяло избора на дървената настилка създава измерение на гладко сливане с околната среда във всяко пространство, в което е инсталирана. Ние от екипа на Паркет 1 имаме натрупани зад гърба си много проекти с декинг инсталации, затова искаме да поговорим с Вас на тази тема. Тъй като бора е сред популярните избори, ние решихме да Ви споделим пет факта за декинга от бор.
Ако търсите декинг, не търсете повече – при нас ще намерите най-подходящия за Вас.

ФАКТ №1.
Обработеният бор е изключително адаптивен дървен материал. Може да бъде оцветен или боядисан, за да съответства на всяка цветова схема и следователно може лесно да се съчатае с всеки дом.

ФАКТ №2.
Целият процес на обработка на материала помага да се запази, така че да може да има по-дълъг живот и да се радва на изключителна издръжливост. Третирането на декинга тук играе също важна част за запазването, затова ако имате въпроси спрямо вашият вид дърво, можете да ни потърсите.

ФАКТ №3.
С избора на бор получавате и ранообразие от видовете, които срещани у нас или в други страни, лесно биха могли да бъдат доставени . Видовете са:

  • Бристолски бор (Pinus aristata)
  • Гъвкав бор (Pinus flexilis)
  • Европейски бор (Pinus cembra)
  • Корейски бор (Pinus koraiensis)
  • Джудже бор (Pinus pumila)
  • Шотландски бор (Pinus sylvestris)

ФАКТ №4.
В сравнение с други естествени материали, борът е лесен за рязане, боядисване и резбоване. Едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени специалистите, са имено тези. Някои дървени плочи дори изискват предварително пробиване на дупки в тях, но борът в повечето случаи не е сред тях. Борът ще направи декинга Ви красив.

ФАКТ №5.
Декинга отестествена масивна иглолистна дървесина придава естествен завършек на екстериорния дизайн на всеки дом. Освен за вкъщи, тази настилка е сред предпочитаните сред хотели, хижи и вили, като там се използва за подова настилка на басейни, веранди, алеи, заведения, тераси и други. При всеки случай избирайки да обогатите имота си с декинг, Вие вдигате неговата стойност, незавиимо от вида на дървото което избирате.

Консултирайте се с нас за правилния избор на дърво във вашият район според климатичните условия и вашите лични нужди като семейство. Потърсете ни на: 087 856 4855