Нашите съвети

Декинг

Идеята за декинг е възникнала в Япония през 90- те години. Японски дизайнери и архитекти искали да превърнат безличните сгради в красиви, топли и приветливи домове, за своите нови собственици или наематели.

Декинг се произвежда от различни видове екзотични дървета – ипе, кумару, лиственица, махагон, тик, масарандуба и др. Вида на дървесината се подбира според климатичните особености на мястото където ще се монтира. Класическият дървен декинг, също както и класическият дървен паркет, има нужда от редовна поддръжка . Още от момента на неговотоп полагане той трябва да бъде импрегниран със специално за целта масло  и така поне 2-3 пъти годишно. Тези малко досадни и неевтини грижи Ви гарантират, че положеният от вас декинг ще изкара дълни години без да се деформита, износи или изметне.

Производителите на декинг, обаче, са помислили и за по- заетите хора, които по една или друга причина нямат възможност да импрегнират декинга си 3 пъти годишни. На българският пазар се предлага вече и така наречения композитен декинг, който се внася от Европа и Китай. Така нареченият WPC декинг е смесица от дървени и полимерни копмпозити. Съставът на тези компоненти, в този вид декинг, се определя от различните производители. Както при всичко отсталано качеството на вложените суровини е от  определящо значение за гаранционния срок на получеият WPC продукт. Максималният гаранционен срок на WPC декингът е 5 години.Педимствата на този вид декинг не са никак малко. Основното предимство е, че той няма нужда от тази ежегодна импрегнация, от която има нужда естественият декинг. Друго качество на WPC декинг е, че има вложени пигменти, които не позволяват избледняване на цвета на подовата настилка. Това осигурява на крайния клиент дълготраен и еднакъв цвят на подовата настилка.

Който и от двата варианта декинг да изберете, знайте, че това е много устойчива настилка срещу плесени и насекоми, не се хлъзга, не се деформира, лесен е за поддръжка и не замурсява околната среда.

За постигане на топлина и уют във външните пространства на домове, заведения, магазини и т.н., без колебания използвайте декинг!