Нашите съвети

Поддръжка на спортни подове – ТОП 3 съвета за това как да изглеждат страхотно

Като експерти в сферата на подовите настилки, решихме да споделим с Вас една по-слабо разпространена тема. Това е темата за подовете, които се използват специфично са спортни дейности.

Как да поддържате тези подови настилки, прочетете нашите препоръки :

Дървените спортни подове, независимо дали става въпрос за училищна спортна зала или за фитнес зала, имат много пешеходен трафик, както и оборудване за фитнес или др., което може да причини щети на пода.

Поради високата употреба на този тип подове, износването е неизбежно. Затова препоръките които Ви даваме могат да забавят този процес, но той няма как да бъде избегнат.

Ето и превантивните мерки, които ще са Ви от полза :

Съвет №1 : Преди да поставите или настроите нещо, което може да повреди дървения спортен под (като тежести и оборудване за фитнес) препоръчваме да поставите гумени постелки. – Това ще създаде бариера, която ще помогне за поглъщане на удара и вдлъбнатина на дървото.

Съвет №2: Почиствайте редовно пода на вашата спортна зала -ръсотията, песъчинките и следите от обувки са често срещани в спортните зали, но всички те могат да намалят дълголетието на пода, ако не бъдат почиствани.

Съвет №3: Всеки ден измивайте пода с подходящ препарат и вода, за да премахнете всички остатъци, които могат да причинят драскотини. След това почистете с неутрален препарат за почистване на дървени подове и плосък моп. За финал изплакнете с чиста вода.

Ние от Паркет 1 имам опит в поставянето, премахването, поддържането, реставрирането и подобряването на такъв вид подове.

За повече информация относно това как можете да поддържате по-добре вашите подове или какви препарати да използвате- обадете се на нашия екип на телефон 0878 564 855 и ние ще Ви посъветваме относно подовата настилка и това с какви услуги можем да сме Ви полезни