Нашите съвети

Изисква ли се специална поготовка на основата преди монтаж на ламинирания паркет?

Преди да бъде извършен монтаж на ламиниран паркет е желателно да бъде направен цялостен оглед на помещемието, в което ще се монтира ламината. Има няколко условия за правилен монтаж на ламинираният паркет:

На първо място, повърхността, върху която ще се монтира трябва да е равна без видими гърбици, чупки и вдлъбнатини;

Ако замазката е правена скоро, то тя трябва да ненадвишава определена процентна влажност, която се определя със специален уред- влагомер;

Помещението трябва да е обитаемо и отопляемо в студените месеци, подходящата температура е между 18-24 градуса;

Водата е един от най-големите врагове на паркетните подови настилки, незабавно избърсвайте разлята върху повърхността вода, друга течност или препарат. Съвместният ефект от вода и пясък също е унищожителен за вашата настилка;

Използвайте подложки под мебелите , за да улесните преместването им , без да нараните повърхността на подовото покритие. Периодично подменяйте подложките в случай на износване, мебелите на колела не се препоръчват , както и местенето им чрез плъзгане.

При почистване да се използват само влажен парцал и подходящ препарат в малки количества,като като отстраняването на всякакви нечистотии от повърхността на настилката веднъж седмично е минимално условие за добра поддръжка.