Нашите съвети

Еволюцията на тенденциите за дървени подове

Как се развиват тенденциите в настилките от седемдесетте насам?

Познаването на тенденциите и еволюцията на човечеството е доста интересно, особено по отношение на дървените подови настилки.

Изчистен и лъскав: от 1970г. до около 2000г.

От началото на 70-те-90-те години за превъзходен подов дизайн се счита основено лъскавият и изсичтен автентичен вид на настилката. Тендеция било и използването на червен дъб, подовете основни били съставени от тънки дъвени линии, дървените мозайки също имали своите почитатели.

Автентично изглеждащ под: 2000г. до 2010 г.

Автентично изглеждащият под е най-често от по -тъмни или червеникави дървета, той се харектеризира с яркост, добър лакиван слой за отразяване на светлината и понякога редене в определен вид или форма вдъхновена от природата или тенденциите.

Тези подови настилки все още се използва широко в луксозни ресторанти и различни индустрии за гостоприемство.

Широк и матиран под: след 2015 до днес

Днес стилът на подовата настилка се мени най-много. В днешно време хората търсейки повече начини да изразят себе си чрез дома си избират тъмни, тънки и органични дървени подове и също така широки дъски.

Почти всичко, което изглежда чисто, естествено, леко и меко, което е забележително и различно. Матовият под разбира се набира много повече точки от лакираният под и интериорните дизайнери го прилагат за всеки вид стая.

Сега, когато сте наясно с тенденциите на дървените подове през последните години, можете да решите какви искате да са вашите днес…